Pagina's

donderdag 14 oktober 2010

De Gazamonologen, zondag 17 okt van 15:00u-18:00u in Utrecht

De Gazamonologen is onderdeel van het wereldwijde project The Gaza Monologues, een initiatief van organisatie Ashtar Theatre in Palestina. Op 17 oktober 2010 zullen de monologen in meer dan 30 landen vertolkt gaan worden.

In 2009 is Ashtar Theatre in samenwerking met Unicef begonnen met het geven van drama trainingen aan Palestijnse jongeren die wonen in de Gazastrook. De jongeren hebben daarnaast schrijflessen gevolgd, waarna zij 33 monologen
geschreven hebben over hun leven, dromen, angsten en hun ervaring met geweld in de Gazastrook. Het doel van dit project is empowerment van de jongeren en internationale aandacht voor de mensen in Gaza.

“The importance of this project is in the fact that the young people need friendships and forms to express their emotions and frustrations. It will also provide them with a sense of community and support among themselves. Their presence in such a project breaks the fatal life circumstances and stagnation present in Gaza… sometimes even just going out of the house is a big deal… I believe that for people in Gaza this is a good step because they need their stories to be heard around the world… “

Ali Abu Yassine, Ashtar Theatre trainer in Gaza.

In Nederland vindt het project plaats op initiatief van Sara ter Beeke en Hanneke van Grootveld. Zij hebben 12 regisseurs en 15 spelers bereid gevonden een bijdrage te leveren aan dit bijzondere project. Elke regisseur heeft daarbij gezocht naar zijn eigen artistieke vorm binnen de monoloog.

Naast de uitvoering van de monologen zal Merlijn Twaalfhoven, die Israƫl en de West Bank bezocht, een korte lezing verzorgen over de persoonlijke dilemma's die ontstaan als je als kunstenaar van buiten iets met het conflict wilt doen.
|Aanvang: 15.00|Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht|Entree: gratis|Aanmelden via: gazamonologen@gmail.com|
Info: http://gazamonologen.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten