Pagina's

woensdag 13 oktober 2010

Randprogramma Gegoten Lood, Maandag 18 oktober 14–16u Filmmiddag

1. Blockade Busters... Breaking the Siege of Gaza (30 minuten)
Een compilatie van filmbeelden van diverse vaarten naar Gaza. Tijdens de laatste vaart werd de vrijheidsvloot overvallen. Daarbij kwamen negen Turkse opvarenden om het leven. De beelden zullen worden ingeleid door Greta Berlin, coördinator van de Free Gaza Movement. De Free Gaza Movement streeft ernaar de blokkade van Gaza te doorbreken. De Gazastrook is al meer dan drie jaar van de buitenwereld afgesloten. 

2. Destiny Hills (60 minuten)
Na vrijlating uit gevangenschap keert Mohammad terug naar zijn stam in de “Goral heuvels”(Destiny Hills) en probeert een echt huis voor zijn kinderen te bouwen. Hij woont in een door Israel zogenaamd “niet-erkend” dorp, en de  Israelische regering is begonnen de huizen te slopen.
De film wordt ingeleid door Yeela Raanan, medewerkster van de Regional Council for Unrecognized Villages. Yeela Raanan is ook bestuurslid van ICAHD (Israeli Council Against House Demolition)

TITLE: Destiny Hills
YEAR: 2009
DIR/PROD: Leeor Kaufman / Claudia Levin
COUNTRY: Israel
LANGUAGE: Arabic and Hebrew with English ST
SOURCE: Claudius Films, Tel Aviv Claudius Films Claudia Levin Shapira Tzvi 11 A Tel Aviv 64358, Israel Tel.: 972-52-238-5334 



Tijd: 14:00u-16:00u
Locatie: De Vrije Academie Den Haag,  Paviljoensgracht 20/24 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten